Op vrijdag 1 december 2023 werd E.K., een 38-jarige man die bekend staat als “PIET” en verdacht wordt van drugsgerelateerde activiteiten, aangehouden door de politie van Lelydorp. De aanhouding volgde op een anonieme tip over de vermeende drugsverdachte “PIET”.

Na ontvangst van deze informatie startten de wetsdienaren een onderzoek, wat resulteerde in de identificatie van “Piet” bij een supermarkt, waar hij zich bevond in een wit gelakt voertuig van het merk Mark X. Bij de standaard controle van het voertuig werden een hoeveelheid marihuana, hasj, xtc tabletten, een stof die leek op Sukru, een geldbedrag van SRD 4.929,45 en twee scherpe 9mm-patronen aangetroffen.

“Piet” werd onmiddellijk gearresteerd door de wetsdienaren, en in het belang van het lopende onderzoek werden zijn goederen en het voertuig in beslag genomen. Vervolgens werd hij overgebracht naar het politiebureau Lelydorp, waar hij na voorgeleiding in het belang van het onderzoek in hechtenis werd genomen op verdenking van overtreding van de wet op verdovende middelen en de Vuurwapenwet.

Het verdere onderzoek zal worden voortgezet door de afdeling Narcotica.