Op zaterdag 2 december jongstleden, rond 22.30 uur, kreeg het politiebureau Zanderij een melding van het politiebureau Munder. Volgens deze melding was een mannelijk slachtoffer omstreeks 19.45 uur door een andere man naar de Spoedeisende Hulp gebracht en daar overleden.

De betreffende man verklaarde dat hij een culturele geneesheer (bonuman) was en dat het slachtoffer zijn medewerker was. Volgens zijn verklaring waren ze samen in Matta voor een “Wasi” (ritueel bad), toen het slachtoffer, V.W., zich plotseling onwel voelde. Hij bracht V.W. onmiddellijk naar de Spoedeisende Hulp. De man informeerde de familie van V.W., maar zij wilden geen contact met hem.

Uit het voorlopige onderzoek bleek dat het slachtoffer leed aan epilepsie en een aanval kreeg tijdens het rituele bad, wat tot zijn overlijden leidde. Een arts constateerde de dood en er werden geen tekenen van misdrijf waargenomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam vrijgegeven aan de familie.

De politie van Regio Midden Suriname betuigt haar medeleven aan de nabestaanden en wenst hen veel sterkte in deze moeilijke tijd.