Op zaterdag 2 december 2023 heeft de politie van het bureau Lelydorp, na intensief speurwerk, de 39-jarige verdachte R.K. alias “Babie” en drie helers, H.M., M.S. en G.V., aangehouden voor meervoudige diefstal van dieren.

De arrestatie volgde op aangifte van diefstal van kuikens, waarbij camerabeelden de betrokkenheid van R.K. aantoonden. Na zijn aanhouding heeft R.K. na ondervraging toegegeven verantwoordelijk te zijn voor deze diefstal. Het politieonderzoek onthulde tevens dat hij enkele maanden geleden goederen had gestolen bij een woning aan de Sumatraweg. Op twee verschillende adressen aan de Lelydorperweg heeft hij ook vijf (5) varkens en een schaap gestolen. Bovendien blijkt R.K. 18 doksen te hebben ontvreemd op twee afzonderlijke adressen aan de Schotelweg te Lelydorp. Een deel van de gestolen goederen, waaronder vier (4) varkens en één (1) schaap, is teruggevonden.

In overleg met het Openbaar Ministerie is R.K. in voorlopige hechtenis genomen, terwijl de drie helers na verhoor zijn vrijgelaten.