Op vrijdag 1 december bezocht een delegatie onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, samen met de Franse ambassadeur voor Suriname en Guyana, Nicolas de Lacoste, en de directeur van het Suriname-Guyana Agentschap van de Agence Française de Développement (AFD), Pierre Bourguignon, het Marwina-ziekenhuis in Albina. Het bezoek markeert de herlancering van het AFD-project ter ondersteuning van het ziekenhuis, waarvoor in juni 2023 de financieringsovereenkomst werd gewijzigd om de bouwwerkzaamheden te voltooien. Een recent rapport, gevalideerd door alle belanghebbenden, identificeerde vijf strategische gebieden, waaronder een 24-uurs spoeddienst en versterking van de kraamafdeling, om het ziekenhuis snel toegankelijk te maken voor eerstelijnszorg. Samenwerking met andere ziekenhuizen en instellingen is van cruciaal belang, en de bouwwerkzaamheden beginnen in 2024, met zichtbare resultaten eind dat jaar. AFD ondersteunt Suriname sinds 2008 in de bouw en exploitatie van het Albina Ziekenhuis, waarmee de gezondheidszorg in Oost-Suriname wordt verbeterd, dankzij een lening van €5 miljoen in 2017.