In de vroege ochtend van donderdag 7 december 2023 heeft een tragisch verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Brokopondolaan en de L’Hermitageweg, waarbij de 21-jarige bromfietser R.E. het leven liet na een frontale botsing met een luxe pick-up. De politie van het bureau Uitvlugt werd na melding van de aanrijding tussen een personenauto en de bromfiets ter plaatse geroepen om de situatie te onderzoeken. Bij aankomst op de aangegeven kruising troffen de politieagenten de ontzielde bromfietser aan, die geen teken van leven meer vertoonde. Een officiële verklaring van overlijden werd vastgesteld door een arts.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat de 23-jarige autobestuurster, K.Z., over de Brokopondolaan reed. Ze kwam vanuit de richting van de Franchepanestraat en was onderweg naar de Gemenelandsweg. Tegelijkertijd reed de bromfietser over de L’Hermitageweg, afkomstig van de Kasabaholoweg en op weg naar de Zonnebloemstraat. Op de betreffende kruising verleende de bromfietser geen voorrang aan het verkeer op de Brokopondolaan, wat resulteerde in de noodlottige aanrijding.

Bij de aankomst van de ambulance constateerde het medisch personeel dat R.E. al was overleden. De autobestuurster, K.Z., verkeerde op dat moment niet onder invloed van alcohol of enig ander bedwelmend middel. Niettemin heeft de politie hangende het onderzoek haar rijbewijs ingevorderd. Beide voertuigen zijn eveneens in beslag genomen voor herkeuring.