De positieve beoordeling van Suriname door de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) op de 40 aanbevelingen om blacklisting te voorkomen, wordt toegeschreven aan gezamenlijke inspanningen, aldus mr. Roy Baidjnath Panday, voorzitter van de Project Implementation Unit (PIU) van het Anti-Money Laundering Programma (AML). Hij prijst de betrokkenheid van verschillende stakeholders, waaronder de TABTO Group NV, die actief bijdraagt aan het begeleiden van financiële dienstverleners in naleving van financiële wet- en regelgeving.

Baidjnath Panday benadrukt de meldplicht voor niet-financiële instellingen, zoals autohandelaren, juweliers, makelaars in onroerend goed, advocaten, notarissen en accountants. Hij wijst op het cruciale belang van deze groepen als poortwachters naast financiële instellingen. Hoewel de PIU-voorzitter constateert dat niet-financiële dienstverleners zich nog niet volledig bewust zijn van hun rol, benadrukt hij het belang van hun bijdrage aan het gezond houden van nationale en internationale transacties.

De aankomende Bootcamp voor Know Your Customer (KYC)- en Anti-Money Laundering (AML)-professionals, georganiseerd door TABTO Group en Delta Capita, wordt gezien als een kans om bewustwording te vergroten. Baidjnath Panday erkent de inspanningen van TABTO Group in het vergroten van bewustzijn en benadrukt dat verdere bewustwording essentieel is voor het gezond houden van het financieel systeem.