Vice-President Ronnie Brunswijk dringt aan op een alomvattend prijszettingsbeleid voor levensmiddelen in Suriname, in plaats van te vertrouwen op het beperkte bereik van het foodbasketproject. Tijdens een persverklaring voorafgaand aan de ministerraadvergadering op woensdag 6 december benadrukte de bewindsman de noodzaak om goedkope levensmiddelen toegankelijk te maken voor alle burgers, ongeacht hun locatie.

Het door de regering geïnitieerde foodbasketproject, dat goedkope basisvoorzieningen aanbiedt via volkswinkels in geselecteerde buurten, wordt door de VP gezien als een stap in de goede richting. Echter, volgens Brunswijk zal het project pas succesvol zijn wanneer deze volkswinkels overal in Suriname beschikbaar zijn. Momenteel zijn goedkope levensmiddelen alleen verkrijgbaar in de geselecteerde buurten, waardoor de Vice-President pleit voor een bredere implementatie om prijsverlichting in alle winkels te bewerkstelligen.

Eerder had Brunswijk opgeroepen voor prijsverlichting tot in het binnenland van Suriname, en hij blijft vastbesloten om een landelijk beleid te bevorderen dat de prijzen van essentiële levensmiddelen voor iedere burger betaalbaar maakt.