Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op maandag 18 december 2023 certificaten uitgereikt aan 17 jongeren met een gehoorbeperking van de Kennedy School. Deze jongeren hebben met succes een vier weken durende computertraining afgerond, waarbij ze vaardigheden hebben ontwikkeld in Microsoft Windows, Word, Excel en PowerPoint. De training, verzorgd door Jamaata Education Center, heeft geleid tot vier best geslaagden, die beloond werden met een waardebon van SRD 800 voor een vervolg ICT-training naar keuze.

De certificaatuitreiking vond plaats op de Kennedyschool, waar Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, benadrukte dat ook deze groep jongeren kansen verdient om zelfredzaam en zelfvoorzienend te zijn. De training is aangepast om de jongeren te faciliteren, met een tolk die vertalingen deed en de duur van de training aangepast. Het succes van dit project, in lijn met het SDG-motto “leave no one behind,” versterkt het zelfvertrouwen van de jongeren en draagt bij aan hun toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Renate Wartes, directeur van de Kennedyschool, noemt deze training een mijlpaal en een historisch moment voor de school. Succes werd gewenst aan alle geslaagden, met speciale vermelding voor de vier besten die een vervolgtraining zullen volgen. Jennifer Landveld, directeur van Jamaata Education Center, moedigde de jongeren aan om hun opgedane kennis verder te ontwikkelen. De betrokkenheid van bestuursleden van de Kennedy Stichting en communicatie in gebarentaal tijdens de training werden met trots ontvangen als een historische prestatie.