De verdachte Jeniro A., die samen met twee andere mannen op 26 oktober 2023 betrokken was bij een beroving op Leiding 9A, waarbij een slachtoffer werd beroofd van een tas met daarin SRD 1500,-, een mobiele telefoon en andere persoonlijke bezittingen, heeft eergisterenavond een schotwond aan zijn rechter onderbeen opgelopen tijdens zijn arrestatie.

De politie van het Regionaal Bijstandsteam Midden merkte de verdachte eergisteravond op in de Haafweestraat. Bij het zien van de politie probeerde hij te ontkomen aan zijn aanhouding. Ondanks sommaties en waarschuwingsschoten negeerde hij deze, waardoor de politie genoodzaakt was vuurwapengeweld te gebruiken. De verdachte slaagde er desondanks in te vluchten en meldde zich kort daarna bij politiebureau Kwatta, waar hij werd gearresteerd.

Na zijn aanhouding werd de verdachte onder politiebewaking overgebracht naar de Spoedeisende Hulp voor medische behandeling. Vervolgens werd hij voorgeleid aan een Hovj (Hulpofficier van justitie). Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.