Onder leiding van CEO Bharat Tewarie heeft TMS Global N.V. met succes een voorraad essentiële medicijnen vanuit India naar Suriname gebracht. De zending, inclusief 20.000 vials heparine-injecties en 20.000 vials meropenem-injecties, arriveerde op 11 januari in Paramaribo.

Deze medicijnen zijn van vitaal belang voor de acute zorg in Suriname, waar momenteel aanzienlijke tekorten bestaan. TMS Global N.V., een Surinaams bedrijf met internationale partners, streeft ernaar de Surinaamse gezondheidszorg te verbeteren door betaalbare, hoogwaardige geneesmiddelen rechtstreeks uit eigen productie en via partners te leveren.

Dit initiatief kreeg actieve steun van president Chandrikapersad Santokhi en samenwerking met ministers en functionarissen, waaronder Amar Ramadhin (Volksgezondheid), Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), Maaltie Sardjoe (Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname), en Bidia Bissumbhar (Suriname Investment and Trade Agency).

In april 2023 ondertekende TMS Global N.V. een intentieverklaring met BGVS om essentiële geneesmiddelen en gezondheidsproducten in Suriname te verbeteren. Deze samenwerking leidde tot succesvolle levering van geneesmiddelen die voldoen aan Surinaamse regelgeving.

De steun van de president en stakeholders toont een gezamenlijke inzet voor versterking van de gezondheidszorg. De medicijnlevering markeert het begin van TMS Global N.V.’s meerjarige investeringsplan, inclusief een moderne, geautomatiseerde Surinaamse hub.

CEO Bharat Tewarie benadrukt dat de medicijnen via reguliere kanalen beschikbaar zullen zijn, waardoor toegang tot betaalbare geneesmiddelen voor alle Surinamers wordt vergemakkelijkt. De levering betekent een besparing van 40% vergeleken met de reguliere prijs, dankzij directe levering vanuit eigen productie.

Deze succesvolle levering is een veelbelovende stap om de voorraadtekorten in Suriname aan te pakken, met de volgende lading medicijnen gepland voor volgende week.