Op vrijdag 26 januari 2024 moest het Korps Brandweer Suriname tweemaal in actie komen na meldingen van woningbranden. De eerste alarmering kwam rond 17.00 uur binnen voor een brand aan de Commissarisstraat. Hierbij stond een houten hoogbouwwoning, bewoond door ongeveer 12 personen, in lichterlaaie. De brand begon vermoedelijk in een bovenkamer en verspreidde zich snel door de sterke wind naar de naastgelegen nachtclub Mundial. Dankzij het doortastende optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat ook het pand van een glashandel aan de Zwartenhovenbrugstraat in vlammen opging. De glashandel liep schroei- en waterschade op, terwijl de nachtclub volledig verwoest werd. De hoogbouwwoning was niet tegen brand verzekerd.

In het tweede geval rukte de brandweer rond 20.30 uur uit voor een woningbrand aan de Schimmelpenninckstraat. Hier werd een laagbouwwoning, opgetrokken uit steen en hout, volledig door de brand verwoest. De bewoonster meldde dat ze haar kamer in brand zag staan toen ze naar huis liep. De woning was niet tegen brand verzekerd, en omliggende panden bleven gespaard van schade.

Gelukkig deden zich in beide gevallen geen persoonlijke ongelukken voor. De exacte oorzaak van de branden is vooralsnog onbekend, en de afdeling Forensische Opsporing zal een technisch onderzoek uitvoeren in beide gevallen.