Op dinsdag 6 februari 2024 heeft de politie van bureau Livorno de verdachte L.X. gearresteerd wegens vermeende verduistering van een aanzienlijk geldbedrag. De ondernemer V.E. deed aangifte tegen zijn werkneemster, bewerend dat hij haar tijdelijk belastte met het financieel beheer van zijn bedrijf tijdens zijn ziekte. Bij zijn terugkeer ontdekte hij dat gelden waren overgemaakt naar een privérekening zonder zijn toestemming. Het betrof zowel de zakelijke rekening van het bedrijf als een privérekening op naam van G.M.

De ondernemer confronteerde de werkneemster met deze bevindingen, waarop zij beweerde van niets te weten. Verdere onderzoek onthulde dat niet alleen gelden waren overgemaakt naar de rekening van G.M., maar ook naar een rekening in België op naam van B.A., een nicht van de verdachte. Na de aangifte werd de verdachte snel opgespoord en gearresteerd door de politie. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte L.X. door de politie in verzekering gesteld.