Op woensdag 7 februari 2024 werd verdachte A.K. gearresteerd bij vliegmaatschappij Bleu Wings, net voordat hij naar het binnenland wilde vertrekken. De arrestatie volgde na aangifte op vrijdag 2 februari door N.M. van Nana Resources N.V. en Lawa Gold N.V. wegens gekwalificeerde verduistering en verduistering tegen A.K.

Als beveiligingsmedewerker bij Nana Resources in Antonio (Lawa) verzuimde hij geld (goud) van goudzoekers binnen de concessie van het bedrijf af te dragen en gebruikte het voor eigen gewin, wat resulteerde in een schade van $60.000 over een periode van 2 tot 3 jaar. De verdachte is overgedragen aan de Recherche van Regio Oost voor voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie en vervolgens in hechtenis genomen na overleg met het Openbaar Ministerie. Regio Oost voert het onderzoek uit.