Het IMF-team, momenteel in Suriname, heeft samen met president Chandrikapersad Santokhi op 12 februari op het Kabinet van de President de Surinaamse media bijgepraat over de voortgang van het herstelprogramma. Het team, inclusief Deputy Managing Director Kenji Okamura, deelde inzichten over de implementatie van het programma. Ook aanwezig waren Anastasia Guscina, die de IMF-missie leidde voor de 5e review, en Executive Director Afonso Bevilaqua.

President Santokhi benadrukte het belang van het bezoek en noemde het een teken van de waarde die het IMF hecht aan Suriname’s economisch herstel. De bijeenkomst omvatte een overzicht van het programma vanaf het begin tot nu, met de president die wijst op merkbare vooruitgang zoals economische stabiliteit en schuldherschikking. Na toespraken van Santokhi en Okamura volgde een vraag- en antwoordsessie met de media.