De 32-jarige verdachte Clerence S. is door de afdeling Recherche Paramaribo in verzekering gesteld voor oplichting en verduistering, na een aangifte van de eigenares van een boetiek in ressort Kwatta op 5 februari 2024. Clerence, die de eigenaar vorig jaar in november leerde kennen, wist op slinkse wijze 17 jurken te verkrijgen onder het voorwendsel van een missverkiezing die hij zou organiseren. Nadat hij 9 jurken terugbracht, beweerde hij dat een vriend uit Nederland de overige jurken zou betalen. Vervolgens overtuigde hij de eigenaar om goederen ter waarde van $ 4750, waaronder parfums, horloges en kledingstukken, af te staan voor promotie tijdens dezelfde verkiezing.

Na onbereikbaar te zijn geworden, werd Clerence na een grondig onderzoek van de politie van Recherche Paramaribo gevonden en gearresteerd in ressort Kwatta. Tijdens zijn voorgeleiding beweerde hij nooit een missverkiezing te hebben gehouden en een deel van de goederen te hebben verkocht, terwijl hij het andere deel als geschenk aan familie en vrienden had gegeven. Een deel van de goederen is teruggevonden, maar een groot deel moet nog worden achterhaald. Meerdere aangiftes met een vergelijkbare modus operandi zijn tegen de verdachte ingediend, die eerder voor soortgelijke vergrijpen was opgesloten. Benadeelden worden opgeroepen om contact op te nemen met de afdeling Recherche Paramaribo in Geyersvlijt als ze ook zijn opgelicht door deze verdachte.