Op maandag 12 februari 2024 heeft de politie van Houttuin de 16-jarige Ashitosh K., een leerling van VOJ Houttuin, aangehouden in verband met een incident op school. Uit het politioneel onderzoek bleek dat er sprake was van langdurige mishandeling van een medeleerling, die de verdachte beschouwde als zijn zusje. Deze vorm van pesten had een zware tol geëist van het slachtoffer, wat uiteindelijk leidde tot een confrontatie tussen de verdachte en het slachtoffer.

De confrontatie escaleerde snel tot een handgemeen, waarbij de verdachte, die bedreven is in karate, zijn vuist gebruikte en het gezicht van de medeleerling trof, resulterend in de breuk van twee snijtanden. Dit tragische voorval heeft niet alleen fysieke schade toegebracht aan het slachtoffer, maar heeft ook een diepe impact gehad op de emotionele welzijn van beide partijen en de schoolgemeenschap als geheel.

Na zorgvuldig overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om de verdachte in vrijheid te stellen, onder de voorwaarde dat de ouders van de verdachte de medische kosten van het slachtoffer zouden vergoeden.