Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op woensdag 14 februari 2024 een vruchtbaar gesprek gehad met een delegatie van de American Chamber of Commerce Suriname (AmChamSuriname), onder leiding van voorzitter Anuskha Sonai. Tijdens het overleg is gesproken over het versterken van de banden tussen het bedrijfsleven van Suriname en de Verenigde Staten, waarbij uitdagingen zijn besproken. AmChamSuriname heeft interesse getoond in ondersteuning vanuit het ministerie van BIBIS op het gebied van consulaire, economische en commerciële kwesties.

Minister Ramdin heeft benadrukt dat geldende consulaire procedures altijd zullen worden gevolgd en heeft toegezegd directe aanspreekpunten aan te wijzen voor deze kwesties. Het ministerie van BIBIS zal ook vertegenwoordigd zijn bij een aanstaand bezoek aan de American Chamber of Commerce Guyana in april 2024. Verder is gesproken over het belang van fysieke handelsmissies en een geplande Roadshow in de Verenigde Staten in 2024. De goede bilaterale relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten werd ook besproken, evenals de bevordering van business-to-business samenwerking en investeringen in de olie- en gassector en de financiële sector. Het is de bedoeling dat het ministerie van BIBIS en AmChamSuriname op reguliere basis blijven overleggen en onderhoudsmomenten hebben.