Op een vroege ochtend omstreeks 02.00 uur waren de medewerkers van de gemengde eenheid Wanica druk bezig met een roadblock op de kruising van de Nieuw weergevondenweg en de Magentakanaalweg. Plots kregen ze een voertuig in het vizier, bestuurd door Giovanni, vergezeld door zijn vriendin Safira.

Toen de politie het duo een stopteken gaf, verliep de situatie allesbehalve rustig. Giovanni, die beweerde militair te zijn, kon zich niet identificeren en werd agressief tegenover de agenten. Op een onverwacht moment nam Safira het stuur over en probeerde te vluchten. Dit resulteerde in een botsing met het politievoertuig.

Beide verdachten werden ter plekke gearresteerd en overgebracht naar het bureau Santodorp. Bij nader onderzoek bleek Safira onder invloed van alcohol te zijn en niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Bovendien werd een vuistvuurwapen van het merk Taurus 9mm aangetroffen in het bezit van Giovanni, dat vervolgens in beslag werd genomen voor verdere onderzoek.

Het politievoertuig liep schade op aan de achterbumper door de botsing. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Safira uiteindelijk vrijgelaten.