Op dinsdag 20 februari 2024 kwam de 64-jarige A.R. vermoedelijk door een misdrijf om het leven op een adres aan de Wilhelminastraat in het district Nickerie. Na een melding van een man die levenloos achter zijn woning was aangetroffen, begaf de politie van het bureau Nickerie zich ter plaatse voor een onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren het slachtoffer liggend op zijn rug aan, met een steekwond ter hoogte van zijn borststreek. Zijn linkerhand bevond zich in de buurt van zijn linker oor, waar een mes met een bruin handvat tussen zijn vingers en handpalm lag. Een arts bevestigde formeel het overlijden van A.R.

Volgens C.R., de aangeefster, hoorde ze rond 15.00 uur die dag vanuit haar kamer een woordenwisseling tussen haar oom A.R. en een prostituee die hem regelmatig bezocht. In eerste instantie schonk ze er geen aandacht aan, omdat ze op dat moment met haar moeder aan de telefoon was. Pas toen ze de luide stem van haar oom hoorde, haastte ze zich naar buiten en trof hem aan op de betonnen vloer, liggend op enkele opgehoopte zinkplaten met zijn behaarde hoofd. A.R. was niet aanspreekbaar en overleed kort daarna ter plaatse.

De vermoedelijke verdachte, R.R., werd opgespoord en kort daarna gearresteerd. Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat het slachtoffer en de vrouw tijdens een ruzie over seks in een worsteling verwikkeld zijn geraakt. Hierbij heeft de vrouw vermoedelijk met een scherp voorwerp een fatale steekwond toegebracht aan het slachtoffer. Vervolgens plaatste ze het scherpe voorwerp in zijn hand en nam ze de benen.

Op instructie van het Openbaar Ministerie (O.M.) is het levenloze lichaam van A.R. door de politie in beslag genomen voor obductie. De verdachte R.R. is in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld.