Gisteravond, omstreeks 20.19 uur, kreeg de politie van Santo Boma een melding van een ernstige woningbrand aan de Zuurzakweg. De brand resulteerde in brandwonden voor een van de huisbewoners, wiens identiteit niet is vrijgegeven door de autoriteiten.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de woning volledig in lichterlaaie te staan. Een van de bewoners verklaarde dat zij, samen met haar 54-jarige moeder en zus, op het voormelde adres verbleef. Op het moment van de brand bevonden haar moeder en zus zich in de slaapkamer, terwijl zijzelf in de keuken was. Plotseling rook zij een brandgeur en haastte zich naar de kamer, waar zij ontdekte dat een matras in brand stond. Binnen enkele seconden stond het hele huis in vuur en vlam, met als gevolg brandwonden voor haar moeder.

Ondanks de inzet van de politie, brandweer en Forensische Opsporing, blijft de oorzaak van de brand vooralsnog een raadsel. Zowel de politie als de brandweer zijn bezig met onderzoek naar de toedracht van het incident. Het is echter bekend dat de woning was aangesloten op het elektriciteitsnet en tegen brand verzekerd was.

Bij aankomst van de politie was het slachtoffer al naar de spoedeisende hulp vervoerd voor medische behandeling.