Tijdens zijn werkbezoek aan het district Nickerie heeft President Chandrikapersad Santokhi vertegenwoordigers van diverse landbouwcoöperaties ontvangen om te overleggen over sectorproblemen en oplossingen. Samen met minister Parmanand Sewdien van LVV, Landbouw-directeur Jitendra Kalloe en districtscommissaris Senrita Gobardhan, luisterde het staatshoofd naar de inbreng van de landbouwers.

President Santokhi benadrukte de noodzaak van duurzame investeringen en innovatie om de rijstsector te versterken en klimaatverandering te bestrijden. De regering werkt aan beleid voor onder andere prijsstabilisatie, investeringen en het opzetten van een eigen productie- en verwerkingsmolen. LVV-minister Sewdien benadrukte de rol van landbouwcoöperaties in de sectorontwikkeling en streeft naar een verhoging van de inzaai naar boven de 80.000 hectare per jaar, als bijdrage aan de Caricom’s “25/25-vision” om voedselimport te verminderen.