Op maandag 25 maart 2024, rond 20.55 uur, bracht de 38-jarige verdachte Kinfa, L. zijn 25-jarige vriendin D.S. naar het politiebureau Geyersvlijt nadat hij haar had mishandeld en met de dood had bedreigd. Volgens de aangever ontstond er een conflict tussen hen op weg naar huis vanaf de Phagwa-viering op het Onafhankelijkheidsplein. Kinfa sloeg haar herhaaldelijk in het gezicht en bedreigde haar met geweld.

Na bloed te hebben gezien, smeekte ze hem te stoppen. Omdat Kinfa wapens bezit, dreigde ze naar het politiebureau te gaan om aangifte te doen. Hij reageerde onverschillig en bracht haar uiteindelijk naar het bureau, waar ze aangifte deed. Kinfa werd onmiddellijk gearresteerd en in verzekering gesteld op bevel van het Openbaar Ministerie. De zaak wordt momenteel onderzocht door bureau Geyersvlijt.