Tijdens een grootschalige operatie in het kader van “Operatie Zero Tolerance” op vrijdag 5 april 2024 in de avond en de vroege uren van zaterdag 6 april 2024 heeft het politiebureau Nieuwe Haven, bijgestaan door een gemengde eenheid bestaande uit het RBT-Paramaribo, de Stootgroep-Regio Paramaribo, de Narcotica Brigade en inlichtingendiensten, vijf verdachten gearresteerd wegens vermeend bezit en handel in verdovende middelen.

De operatie richtte zich hoofdzakelijk op invallen bij bekende drugsverkooppunten in verschillende woonwijken in Paramaribo. Tijdens de invallen werden drugs, wapens zoals messen, precisieweegschalen, geld en verpakkingsmaterialen in beslag genomen, waarvan een deel werd aangetroffen in onbeheerde tassen.

Daarnaast resulteerde de actie in de aanhouding van een voortvluchtige verdachte, B.L., die naar verluidt betrokken was bij een schietincident. De politie onderstreept dat dergelijke operaties, samen met andere acties, regelmatig zullen plaatsvinden als onderdeel van een preventieve en repressieve strategie om de drugscriminaliteit en andere vormen van criminaliteit aan te pakken.

Door de uitvoering van Operatie Zero Tolerance geeft de politie een krachtig signaal af over haar vastberadenheid om op te treden tegen criminele activiteiten en markeert zij een stap in de richting van een veiliger Paramaribo voor alle inwoners.