Ter gelegenheid van het 155-jarig bestaan van het Hof van Justitie heeft president Chandrikapersad Santokhi elf personen geëerd. Deze personen zijn voorgedragen door het Hof van Justitie en goedgekeurd door het staatshoofd. Tijdens de ceremonie waren onder andere de First Lady, Melissa Santokhi-Seenacherry, en de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, aanwezig. De decoratieplechtigheid vond plaats op het Presidentieel Paleis op vrijdag 3 mei 2024.

De gedecoreerden hebben zich op buitengewone wijze ingezet voor de natie, met name op het gebied van de rechtspraak, als juristen en/of langdurige functionarissen bij het Hof. Enkele buitenlanders, die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de ontwikkeling van de rechtspraak in Suriname, zijn ook geëerd. Zij hebben zich vanuit hun verbondenheid met het Hof ingezet voor de maatschappij en de bescherming van de onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht en de Rechtsstaat.

Hans Lim A Po is onderscheiden als Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Palm. Georgine de Miranda, Shardhapersad Gangaram Panday, August Hermelijn en Carlo Jadnanansing zijn benoemd tot Groot Officier in de Ereorde van de Palm. Hugo Kenneth, Fernandes Mendes, Adolf Stefanus Rueb en Willem Lodewijk Valk zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Palm, terwijl Aniel Autar, Jan De Boer en Letitia Thijm zijn benoemd tot Officier in de Ereorde van de Palm.

President Santokhi beschouwt het als een eer om mensen te erkennen voor hun onzelfzuchtige bijdragen aan de samenleving. Hij bedankte de gedecoreerden voor hun inzet en feliciteerde hen hartelijk met hun onderscheiding.