Op vrijdag 3 mei 2024 ontving de politie van Santodorp meldingen over herhaaldelijke mishandeling van een minderjarig kind door een echtpaar in een woning aan de Poeraiweg (Ephraimszegen). Een video van de mishandeling, waarin een vrouw een kind zodanig mishandelt dat het kind van twee jaar oud op de grond valt, werd aan de politie getoond. Het kind vertoonde ook een gapende wond aan het linker bovenbeen.

Na het verwerken van de verkregen informatie, werd de 22-jarige Lowinsa F. gearresteerd op het genoemde adres, zijnde de vrouw in de video. Het slachtoffer, Devrissa F., twee jaar oud, werd ook op het adres aangetroffen met verschillende verwondingen, waaronder een gapende wond aan het linker bovenbeen, blaren en littekens van brandwonden over het hele lichaam. Bij ondervraging verklaarde de moeder dat ze het kind uit boosheid had geslagen vanwege zindelijkheidsproblemen en het poepen in huis.

Op zaterdag 4 mei 2024 werd, na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie, de moeder in verzekering gesteld wegens zware mishandeling. De stiefvader, die ook medeplichtig is, is momenteel voortvluchtig en wordt gezocht. Het kind is ter observatie opgenomen in het Academisch Ziekenhuis, waar de gezondheidstoestand continu wordt gecontroleerd.