Op zondagavond 5 mei 2024 vond er een incident plaats in Kwatta. Een 62-jarige man, bekend als R.A., werd aangereden door een voertuig terwijl hij zich op de Garnizoenspad bevond. De bestuurder van het voertuig, een 23-jarige W.I., zag geen kans om de aanrijding te voorkomen.

Volgens de politie van het bureau Kwatta reed de autobestuurder over de Vierde Rijweg en was hij onderweg naar de Vijfde Rijweg. Ter hoogte van pand nummer 71 doemde het slachtoffer plotseling op voor de auto. Ondanks pogingen om een botsing te vermijden, raakte de voetganger R.A. ernstig gewond en belandde op de voorruit van de auto.

Helaas was R.A. niet aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden, en bij aankomst van de ambulance werd zijn overlijden vastgesteld. Na het incident heeft het Openbaar Ministerie het lichaam van R.A. in beslag genomen en het voertuig van de autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol of andere verdovende middelen bleek te zijn, werd eveneens in beslag genomen voor herkeuring door de politie.