De Ilonka Elmont Foundation bevordert sport voor kinderen met een beperking door verschillende sportstimuleringsprojecten. Onlangs organiseerde de stichting, samen met het Fonds Kind & Handicap en Bureau Speciaal Onderwijs, een sportdag in de Ismay van Wilgen Sporthal. Het doel was om kinderen kennis te laten maken met diverse sporten en spelletjes die speciaal voor hen zijn ontworpen, terwijl ze ook leren samen te spelen en te zijn. Dit evenement markeerde het zeventigste gezamenlijke initiatief sinds 2009.

Ilonka Elmont, voormalig topsporter en zevenvoudig wereldkampioen Thaiboxen, benadrukte het belang van sport en spel voor kinderen met een beperking, waarbij ze plezier en inclusie vooropstelde. De sportdag omvatte zeven kleurrijke en muzikale activiteiten, met een competitief element, waarbij scholen en instellingen zoals Huize Betheljada, Louis Brailleschool, Stichting Hubstina en Stichting Annie Crèche deelnamen onder begeleiding van professionele coaches en vrijwilligers. Dit jaarlijkse evenement, verrijkt met de creatieve inbreng van Woordkunstenaar Koloku, werd een onvergetelijke dag voor alle betrokkenen.