Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) organiseerde een sportdag in de vorm van een snoeppauze voor leerlingen van enkele GLO-scholen. De deelnemende scholen waren O.S. Flora 1 en 2, O.S. Marowijne 1 en 2, en het LMC (Little Mounds of Clay). Deze sportdag vond plaats op vrijdag 7 juni 2024 op het sportterrein SOSIS.

De leerlingen genoten van atletiek en voetbal op een leuke en verantwoorde manier. Onderdirecteur Ramon Apoetiti benadrukte het belang van dergelijke activiteiten: “Het gaat erom dat de kinderen iets te doen krijgen, en aan hun enthousiasme is te zien dat ze het fijn vinden om aan zulke activiteiten deel te nemen.” Apoetiti voegde eraan toe dat er, in overleg met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, meer van zulke sportdagen moeten worden georganiseerd. Het onderdirectoraat wil deze sportdagen ook in andere ressorten organiseren.