De Surinaamse Schaakbond (SSB) reageert enthousiast op het initiatief van FATUM Verzekeringen NV en de Rotary Club Paramaribo Centraal om schaakbanken aan scholen in en rond Paramaribo te doneren. De St. Louise School had op vrijdag 28 juni de primeur en ontving als eerste een schaakbank.

De initiatiefnemers hopen met dit project de schaaksport op scholen te bevorderen. Dit sluit perfect aan bij de plannen van de SSB, die samen met de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) werkt aan de integratie van schaken in het onderwijs. Er ligt al een plan klaar om meer dan 40 leerkrachten in stad en district basiskennis van schaken bij te brengen, zodat zij deze kennis kunnen doorgeven aan hun leerlingen. Kinderen die hierdoor enthousiast raken, kunnen zich vervolgens bij een schaakclub aansluiten.

Tijdens de ceremonie deed de directeur van FATUM, de heer Manoj Parsan, de eerste zet op een van de twee schaakborden, tegenover Elise Wu, de Nationaal U14 Meisjes Schaakkampioen en vicekampioen bij het NDK 2024. De directrice van de school, mevrouw Edith Lamsberg, samen met het lerarenteam en de aanwezige leerlingen, waren zeer verheugd met dit cadeau.

De SSB kijkt uit naar de volgende school die een schaakbank zal ontvangen en spreekt haar dank uit aan de initiatiefnemers. De bond juicht dit project van harte toe.