Op zaterdag 8 juli 2024 heeft het Arrestatieteam vier verdachten, namelijk J.K. (22 jaar), R.R. (19 jaar) en de minderjarigen D.W. (17 jaar) en N.P. (17 jaar), klemgereden op de Verlengde Ephraimzegenweg na een roofoverval bij een Suribetshop. Deze groep wordt ervan verdacht op donderdag 4 juli 2024 een overval te hebben gepleegd bij een Suribetshop nabij de kruising van de Welgedacht C- en de Magentakanaalweg, en op zaterdag 8 juli 2024 bij een Suribetshop aan de Mawakaboweg. Hierbij zouden zij geldbedragen in SRD hebben buitgemaakt.

J.V. (22), werkzaam als kassier bij de Suribetshop aan de Mawakaboweg, verklaarde aan de politie dat hij de winkel aan het sluiten was toen drie gewapende en gemaskerde mannen de winkel binnenstormden. Onder bedreiging namen de verdachten de dagopbrengst mee en vluchtten in een gereedstaand voertuig, waarmee zij snel wegredden. Klanten die aan het gokken waren, bleven ongedeerd en werden niet beroofd. Zowel de medewerker als de klanten liepen geen letsel op.

Na een algemene oproep van het Command Center identificeerde het Arrestatieteam het vluchtvoertuig tijdens surveillance en blokkeerde het voertuig met de verdachten. Bij hen werden een neppistool, een houwer en een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau Santodorp voor verdere verhoor.

Op last van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld voor nader onderzoek door de politie. Vanwege hun minderjarige leeftijd zijn D.W. en N.P. ondergebracht in het Doorgangshuis Opa Doelie. Het verdere onderzoek wordt uitgevoerd door de Recherche van Regio Midden.