Vandaag vond er in het achterland van Suriname, specifiek rondom “Villa Brazil”, een ernstige roofoverval plaats waarbij geweld werd gebruikt. Deze gebeurtenis werd gedurende de dag veelvuldig gedeeld via sociale media. Bij de overval is een aanzienlijke hoeveelheid ruw goud buitgemaakt door zwaar bewapende daders, die verschillende vuurwapens gebruikten.

Sinds 29 juni zijn veiligheidsdiensten actief in het achterland om de onveilige situatie te beteugelen. De politie werkt nauw samen met het Nationaal Leger om de veiligheid in heel Suriname te waarborgen. Gelukkig zijn er geen lichamelijke gewonden gevallen, maar er zijn voertuigen en andere eigendommen gestolen van goudzoekers die in dit gebied actief zijn. Meerdere goudzoekerskampen zijn sinds maandagavond overvallen, met aanvallen die doorgingen tot dinsdag.

Slachtoffers in het gebied ontvangen zoveel mogelijk hulp, terwijl de veiligheidsdiensten prioriteit geven aan het opsporen en arresteren van de daders. Burgers worden dringend verzocht extra waakzaam te zijn bij bezoeken aan dit gebied.