Foto: SMEsport

Op zondag 13 september is de Surinaamse cricketselectie kampioen geworden van de ICC (International Cricket Council). Suriname won van Guernsey in de finale.

Beide landen hadden zich afgelopen vrijdag na hun overwinningen al geplaatst voor de World Cricket League Division 5, maar moesten nog een finale afwerken om te beslissen wie als overwinnaar uit de bus zou komen. Suriname won te toss en verkoos eerst te bowlen. Guernsey die dus eerst aan bat ging scoorde 237 runs uit 49.5 Overs All out.

Mohindra Boodram (captain) speelde voor Suriname wederom de sterren van de hemel en werd topscorer met 65 runs. Gavin Singh Not out en Sauid Drepaul Not out waren respectievelijk goed voor 61 om 30 runs. Suriname bowler Gavin Singh pakte maar liefst 5 wickets gevolgd door Muneshwar Patandin die 3 wickets en 31 runs op zijn naam schreef. Sauid Drepaul en Wasim Haslim pakte ook elk 1 wicket voor Suriname. Singh werd na de wedstrijd uitgeroepen tot Player of the Match.

Aan de zijde van Guernsey werd T. Nightingale topscorer met 65 runs. Ook OB. Nightingale wist met 59 runs de half century te passeren. W. Fazakerley pakte 2 wickets, terwijl TJ. Ravenscroft en JAJ. Nussbaumer ook elk goed waren voor 1 wicket, dat meld de nieuwswebsite SMESport.