Spanningen rondt de Suriname Cup aan het stijgen 2Danny Gummels, de directeur van Club Neutraal (CN) is nu druk bezig met de voorbereidingen van de Suriname Cup met als thema “Go for Gold”, het derde evenement van de Suriname Triple Crown races.

De Suriname Cup zal gehouden worden op zondag 29 oktober te Nancy’s Horsetrack gelegen aan de Jesserunweg. De “Go for Gold” staat voor niets anders dan het behalen van de Triple Crown. Heel uniek van de Suriname Cup is dat deze paardenrace puur zal gaan om de uithoudingsvermogen van het paard.

Op deze dag zullen alle klassen een tweehonderd meter langer zijn in vergelijking met de Neutraal Derby. De Suriname Cup zal opgebouwd worden door 5 races nl. de A-klasse over een afstand van 1400 meter, de B-klasse met een afstand van 1200 meter, de C-klasse met een afstand van 1000 meter, de D-klasse met een afstand van 800 meter, de E-klasse met een afstand van 800 meter.

De spannigen rond de renstallen zijn nu heel hoog. Er zijn nu drie paarden Bugatti, Skor en Valano die zullen terugkomen met de bedoeling de thema “Go for Gold” waar te maken. In tegenstelling daarop zijn er nog heel wat andere paarden die kunnen zorgen voor hele grote teleurstellingen voor de daarboven genoemde renpaarden. In de E-klasse hebben we dan Marco en Messi die Bugatti het niet makkelijk zullen maken.

In de B-klasse zijn Rising Pegasus en Princess die veel tegenstand zullen bieden aan Skor en in de A-klasse staan Custom Made en Sultan die Valano geen makkelijke toegang zullen bieden naar de Triple Crown.

Bron: SMEsport