Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op donderdag 10 september 2020 het wederom mogelijk gemaakt dat burgers op het BVB Combé terecht kunnen voor het aanmaken van hun E-id. Dit gebeurde simultaan op het BVB Kwatta en Meerzorg.

Op vrijdag 11 september 2020 is het ook mogelijk op het BVB Lelydorp een E-id te maken. Door de Covid situatie in het land had het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) de aanmaak van de E-id’s stopgezet. Biza-minister Bronto Somohardjo geeft aan dat de dienstverlening naar de samenleving toe te allen tijde gegarandeerd moet zijn en continu aan verbetering toe is. Hij merkt op dat er dagelijks een enorme drukte heerst op het hoofdkantoor van het CBB van burgers die hun E-id in orde komen maken. Dagelijks konden er maar 100 mensen geholpen worden. Nu met het BVB te Combe, Kwatta, Meerzorg, Lelydorp en Flora kunnen er 500 mensen geholpen worden.

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie zegt dat er landelijk 18 locaties zijn waar burgers terecht kunnen voor het aanmaken van hun E-id. Zij geeft aan dat er hard wordt gewerkt om alles in orde te krijgen, zodat alle locaties wederom operationeel zijn. De CBB-directeur hoopt nu met meerdere locaties dat de drukte op het hoofdkantoor afneemt. Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo- Noordoost is verheugd met de heropening van de aanmaaklocatie voor de E-id. Hij merkt op dat hiermee de dienstverlening naar de samenleving toe alleen maar beter wordt. Bij zijn aantreden heeft de burgervader klachten ontvangen van seniorenburgers en burgers met een beperking over hoe moeizaam het is voor hun om de trap van het CBB te beklimmen voor het halen van stukken.

Bhola heeft gelijk ingespeeld op de noodkreet van de burgers en heeft in samenspraak van Biza tijdelijk een ruimte op de begane grond ter beschikking gesteld. Seniorenburgers en mensen met een beperking hoeven nu de trap niet meer op en kunnen hun zaken op de begane grond afhandelen. De burgervader geeft aan dat er samen met het ministerie van Biza gewerkt wordt aan een structurele oplossing.