Op woensdag 01 februari j.l bracht de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) Uraiqit Ramsaran een bezoek aan de Esther Stichting . Tijdens het bezoek hoorde de bewindsman de bewoners aan welke de afgelopen periode in actie waren. Onder de aanwezigen bevonden zich de Onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijkwerk en staf van het ministerie van SoZaVo.

Minister Ramsaran gaf te kennen dat hij de verschillende schrijven heeft ontvangen van de bewoners binnen de Esther Stichting , en dat hij oor hiervoor heeft gehad . Dus het is bezijdens de waarheid dat er geen aandacht hiervoor is geweest . De SoZaVo bewindsman heeft een Werkgroep ingesteld welke oplossingsvoorstellen moest aandragen voor de problemen binnen de Esther Stichting. Ook heeft de bewindsman op 26 januari 2023 Jacintha Thomas-Alfaisi geïnstalleerd als nieuwe voorzitter binnen het bestuur van de Esther Stichting.

De bewindsman gaf dat hij voorstander is van dialoog voeren .“ Niemand heeft er baat bij als er onrust is binnen de Stichting “ aldus Ramsaran. Wij zullen gezamenlijk moeten werken aan structurele oplossingen,zodat de Esther Stichting weer haar glorie tijden kent .