3 Daagse Islamitische Jeugdtraining

865
Foto: Monique W.

De World Islamic Call Society Suriname (WICS) heeft in samenwerking met Moskee Al-Furqon een 3 daagse islamitische jeugdtraining georganiseerd voor belangstellende jongeren. De training duurde van 24 augustus tot en met 26 augustus in Masdjid Al Furqon in het district Saramacca.

Niet alleen jeugdigen van Saramacca namen deel aan deze training maar ook enkele jongeren uit Paramaribo van Moskee Nabawi en Hidayaatulloh.

Fiqih, Tauhid, Quran en Sholat (bidden) waren enkele belangrijke onderdelen die ze kregen bij deze 3 daagse training. De Trainingen werden verzorgd door Ustadza Noer Latifa Laily, die merendeels bezig was met tieners in de leeftijdscategorie 15-19 jaar en Ustadz Sobari met de kinderen van 7-12 jaar.

De trainingssessies duurden al vanaf het ochtendgebed (fadjr) tot 12 uur en dan weer vanaf het middaggebed (ashr) tot het avondgebed (magrib) en ook tussen magrib en het laatste avondgebed (ish’aa) met daartussen enkele pauzes.

De jongeren hebben de training met succes afgerond en kregen daarvoor allemaal een certificaat en een cadeautje op de laatste trainingsdag.

Als blijk van waardering kregen de vrouwen van moskee Al Furqon een presentje in ontvangst, want zij zorgden goed voor de inwendige mens.

Jeugdigen die deelnamen aan de training
Jeugdigen die deelnamen aan de training
Vrouwen van Moskee Al-Furqon kregen een presentje in ontvangst
Vrouwen van Moskee Al-Furqon kregen een presentje in ontvangst