Op donderdag 25 april 2024, rond 10.15 uur, hebben twee surveillerende politiemotorrijders van Paramaribo een man in een witte Toyota Wish aangehouden. De bestuurder stopte volgens een politieagent op een ongepaste manier op de Sir Winston Churchillweg bij de Beekhuizen brug, waardoor het verkeer werd geblokkeerd. Hij beweerde dat de auto zonder benzine was gevallen, waardoor hij niet verder kon rijden.

Een voorbijganger liet de agent een foto op Facebook zien en wees erop dat het om een gestolen voertuig ging. De agent nam direct contact op met het Command Center, dat bevestigde dat er die ochtend aangifte was gedaan van diefstal van een witte Toyota Wish met dezelfde kenmerken bij bureau Rijsdijk. Dit leidde tot de aanhouding van de bestuurder, F.A. (28 jaar), als verdachte.

De verdachte beweerde dat de auto van een dronken man uit Para was. Politieonderzoek wees uit dat F.A. een bekende is en een week geleden uit de gevangenis is vrijgelaten.

F.A. en het voertuig zijn overgebracht naar bureau Livorno en vervolgens overgedragen aan bureau Rijsdijk. Na overleg met het Openbaar Ministerie is F.A. in voorlopige hechtenis genomen. Bureau Rijsdijk zet het onderzoek voort.