12 jarige meisje verdronken op een recreatie oord

1504

Het 12 jarige meisje, Desahira Banai, is op zondag 30 augustus op een onverklaarbare wijze verdronken. Het ongeluk deed zich voor op een recreatieoord in het district Brokopondo. Volgens de vader ging hij op een gegeven moment uit het water om een bal te halen. Zijn vrouw en dochter verdwenen plotseling in de diepte. Zijn 37 jarige vrouw Telma G. is als eerst door de lifeguards uit het water gehaald en voor Danisha Banai werd het fataal. De moeder overleefde de verdrinking na reanimatie door de aanwezige lifeguards. Voor Desahira Banai was er geen hulp meer. Ze liet het leven en de arts van Poli Brokopondo stelde de dood vast.

De districtcommissaris van het district Brokopondo Yvonne Pinas heeft zich samen met de gewestelijke politiecommandant van Brokopondo georiënteerd op het recreatieoord waar de 12-jarige Desahira Banai is verdronken. Het blijkt dat de eigenaar van het oord zich niet heeft gehouden aan de gestelde voorschriften. Het recreatieoord is per direct gesloten.

Het onderzoek van de verdrinking ligt in handen van politie Brokopondo.