Op dinsdag 23 april 2024 hebben de Recherche van Regio Oost, in samenwerking met leden van team Dokps en Stootgroep Oost, tijdens een gezamenlijke operatie drie verdachten gearresteerd op verschillende locaties in Commewijne en Latour.

De arrestaties volgden nadat informatie was ontvangen over de verkoop van een Glock pistool van het model P80 door de verdachte Djalies, die een militaire achtergrond heeft. Bij zijn aanhouding werd het illegale wapen in beslag genomen.

Op aanwijzing van Djalies werden de verdachten Tjoe awie en Bandjo op twee verschillende locaties in Latour gearresteerd.

Bij Tjoe awie werd een revolver met vier scherpe patronen van kaliber 38 aangetroffen, evenals een gedemonteerd wapen. Ook werd een vervalste ID-kaart bij hem gevonden en in beslag genomen.

Na hun voorgeleiding zijn de verdachten Djalies en Tjoe awie in voorlopige hechtenis genomen na overleg met het Openbaar Ministerie. De militair is overgedragen aan de Militaire Politie. Het verdere onderzoek wordt uitgevoerd door de Recherche van Regio Oost.