Aquacultuurbedrijven worden gestimuleerd door ODVIS

820

Diverse aquacultuurbedrijven die vis en garnalen kweken in Suriname, wordt in het kader van de bevordering van duurzame aquacultuur begeleidt door het onderdirectoraat Visserij (ODVIS). Behalve om de lokale markten op regelmatigmatige basis te voorzien van vis, wordt ernaar toe gestreeft vis te exporteren met het oog op de voedselschuur van het Caraibisch gebied en ook de export naar andere landen wordt niet uitgesloten.

Suri-Fish N.V. is een van de aquacultuurbedrijven die begeleiding krijgt van ODVIS. Zij kweken tambaqui en sinds kort arapaima’s. Het bedrijf had op woensdag 12 augustus 2015 de 2e party tambaqui’s geoogst. Zij leveren de tambaqui’s tussen de 1,5 – 2 kg aan Chinese supermarkten en de grotere worden aan Braziliaanse supermarkten geleverd. Suri-Fish N.V. werkt ernaar toe om de lokale markt maandelijks te voorzien van tambaqui’s.

De afdeling Aquacultuur van ODVIS is dit jaar begonnen met de training over kwie-kwie’s in Nickerie, waarvoor er veel belangstelling is.

10421413_420687024790846_1852703900419509113_n