Dambreuken te Saramaccaweg worden hersteld

822

Achter de percelen van Kampong Rewel, gelegen ten zuiden van de Saramaccaweg bleek de afgelopen periode dat de dam, dambreuken had waardoor het zwampwater makkelijk de percelen van de landbouwers in dat gebied bereikte. Om de landbouwers hun percelen te beschermen was het nodig deze dam weer te herstellen.

De afgelopen periode bleek dat de dam, gelegen ten zuiden van de Saramaccaweg, achter de percelen van Kampong Rewel op een aantal plekken dambreuken had waardoor het zwampwater makkelijk de percelen van de landbouwers in dat gebied bereikte . Om de landbouwers hun percelen te beschermen was het nodig deze dam weer te herstellen.

Middels een burgerparticipatieproject heeft de districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay, bewezen dat we samen heel wat projecten kunnen uitvoeren. De dc heeft gesprekken gevoerd waarbij een burger bereid was zijn graafmachine in te schakelen, hierbij moest het Commissariaat inkomen met brandstof. De DC ging akkoord en intussen is de dam hersteld.

11216821_947404745331767_2630482160710206386_n