De 52-jarige Rahamadali M. heeft vermoedelijk zijn 61-jarige vrouw Paina Tjokropawiro om het leven gebracht.
Het geval deed zich voor op zaterdag 19 september in het district Commewijne.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is komen vast te staan dat het slachtoffer vaker werd mishandeld door haar partner. Het was bekend in de omgeving dat ze mishandeld werd, maar ze ontkende dat steeds. De vrouw werd ook geadviseerd aangifte te doen van mishandeling, maar zij heeft dit nooit gedaan.

Volgens verklaring van Rahamadali was hij thuis met Paina toen zij op een gegeven moment aangaf dat ze zich onwel voelde en neer viel. Hij probeerde haar te reanimeren. Toen hij merkte dat het niet lukte ging hij naar zijn zwager die naast hem woont om hulp te vragen. De zwager probeerde de vrouw te reanimeren, echter lukte het ook hem niet. Hij schakelde toen de politie in. De ingeschakelde arts stelde de natuurlijke dood vast.

Aangezien het buurtonderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer ook op die bewuste dag was mishandeld, heeft de politie na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie het lijk in beslaggenomen. Het obductieonderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer een kneuzing had aan haar schildklier. Paina moet een slag tegen haar strottenhoofd hebben gehad met een hard voorwerp, alvorens de dood intrad.

De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De afdeling kapitale delicten onderzoekt de zaak verder.