Politie voorkomt suïcide tijdens verkeerscontrole

1131
silhouette of alcoholic drunk man drinking whiskey bottle feeling depressed falling into addiction problem

De wetsdienaren van station Lelydorp hebben in de vroege ochtend van 3 oktober tijdens ean verkeerscontrole Anand J., 40, gesommeerd te stoppen. Het is tijdens het praten met Anand, gedurende het nagaan van de validiteit van zijn rijbewijs en autobescheiden, de politie opgevallen dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.

Hij gaf toe zwaar alcohol te hebben gebruikt. Bij controle van zijn voertuig, nadat hij moest uitstappen, trof de politie twee flessen alcoholhoudende dranken en een fles verdelgingsmiddel aan. Anand verklaarde dat hij voornemens was de hand aan zichzelf te slaan na zich zwaar te hebben bedronken omdat hij geteisterd was door huiselijke problemen.

De getroffen flessen alcohol en verdelgingsmiddel werden door de politie in beslag genomen. Op het politiebureau is bij de blaastest komen vast te staan dat hij 830 microgram alcohol op had. Ter ontnuchtering werd de dronkaard in de politiewacht ondergebracht.

Na de ontnuchtering is hij door de inspecteur gehoord en heeft beloofd zijn suïcidale plannen vaarwel te zeggen.

Verder is hangende het onderzoek zijn rijbewijs ingevorderd.