Verhitte arbeider in verzekering gesteld

597

Soebagchand R. alias Beta, 48, is op 6 oktober door de politie van Brokopondo aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn werkgever, Rui C. met een jachtgeweer en vernieling van diens graafmachine.

De ondernemende werkgever die aan goudwinning doet, was in november 2014 vertrokken naar een ander gebied.Bij terugkomst bleek zijn graafmachine in delen te zijn gesneden met een brander door Beta, waarvan die delen reeds waren verplaatst naar dichtbijzijnde werkgebieden. Beta geconfronteerd met de feiten, vond dat hij niet op tijd werd uitbetaald welke uitmondde in een woordenwisseling en bedreigde zijn werkgever met een ongedekt jachtgeweer. Na inschakeling werd de verhitte “Beta” aangehouden, in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie en zijn geweer in beslag genomen.