Scholier steekt medescholier met een scherp voorwerp

962

De 15-jarige Clifton A. die bij een vechtpartij betrokken was en andere leerling heeft verwond, is op vrijdag 23 oktober aangehouden door de politie van Lelydorp.

Het schoolhoofd schakelde de politie van Lelydorp in toen hij merkte dat er een vechtpartij gaande was op het schoolerf. Clifton had eerder op de dag ruzie met een andere scholier en begon na school te vechten met elkaar, dat bleek uit het voorlopige onderzoek.

Het latere slachtoffer, ook een medescholier die ter plaatse was, ging tussen de vechtersbazen om hen uit elkaar te halen. Clifton was zo verhit dat hij juist deze scholier die ze uit elkaar haalde, heeft verwond. Hij bracht het slachtoffer drie steken toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer liep letsels op in de rug. Clifton werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het slachtoffer deed het politiebureau met zijn moeder aan en deed aangifte van mishandeling. Hij is voor medische behandeling naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis verwezen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.
Een ieder die zich schuldig maakt aan het mishandelen van een ander is strafbaar. Het gevolg van een strafbare handeling is aanhouding en in de meeste gevallen in verzekeringstelling. Jeugdigen die anderen om welke reden dan ook aanvallen en mishandelen zijn strafbaar en moeten instaan voor de consequenties. De politie zal tegen deze jongeren optreden.