In opdracht van de districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh hebben medewerkers van het Lokaal Bestuur het Volksplein ontdaan van de vele glasscherven. Gebleken is dat na grote evenementen en ook na de avondbezoekjes burgers flessen kapot slaan en op het speelveld achterlaten. Dit zorgt ervoor dat niet op het speelveld in het centrum van Nieuw-Nickerie gespeeld kan worden.

In het weekend is het de gewoonte geworden dat burgers zich rondom het Volks-en Brassaplein ophouden en al het vuil achtergelaten. Bij zulke momenten wordt alcohol gretig ingeschonken. Zij die dan te diep in het glaasje hebben gekeken gaan meestal over tot het kapot slaan van flessen.

De politie houdt een oogje in het zeil, maar als de agenten weg zijn, wordt al het vuil op het veld gedeponeerd. De burgervader is van mening dat mensen pret mogen maken, maar niet tot last van anderen. Er zijn vuilnistonnen waarin het vuil gedumpt moeten worden.

Na het veld van de vele glasscherven te hebben ontdaan, zal het Volksplein weer gebruikt worden. Vanmiddag zullen er activiteiten ontplooid worden, zoals slagbal, volleybal, kickboxen etc.

Glasscherven