Op dinsdag 20 oktober werd de politie van leiding door een beller in kennis gesteld van een geval van beroving. Op het adres aangekomen trof de politie de 27-jarige Steven A. aan. Hij verklaarde de avond ervoor een wandeling te hebben gemaakt aan de Waterkant in het stadcentrum. Daar kwam hij vijf inheemse mannen tegen en ging hij samen met hen borrelen. Toen Steven zei dat hij naar huis wilde, vroeg de vijf mannen hem om hen thuis af te zetten. Hij stemde toe en reed met hen mee.

In het ressort leiding werd Steven door het vijftal beroofd van zijn geldsbedrag dat hij bij zich had. Hij werd verder beroofd van zijn jeansbroek; jeans jas, pet en sportschoenen, waarna hij uit het voertuig werd geduwd.

Het slachtoffer die onder invloed van alcohol verkeerde, bracht de nacht door langs de weg. Hij werd wakker gemaakt door de voorbijganger die de politie inschakelde.

Bij aankomst van de politie was Steven gekleed in een lange mouw hemd en een onderbroek. De rest van zijn lijfskleren waren weggenomen door de bij hem onbekende mannen. De benadeelde werd naar het politiebureau overgebracht en na te zijn ontnuchterd, werd de aangifte opgenomen. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.