Moeder verwond 7-jarige zoon met strijkijzer

2636

De 7-jarige Jemoby is zwaar mishandeld geworden door de 42-jarige moeder, Jolitha, B. , zij is door de politie van Latour aangehouden. Bij de komst van de politie op een adres in het ressort merkte ze op dat Jemoby brandverwondingen aan zijn linkerarm heeft opgelopen. Het slachtoffer wees de politie ook een verwonding onder zijn voet aan en verklaarde dat zijn moeder hem heeft mishandeld.

Het slachtoffer gaf aan dat hij niet buiten mocht gaan spelen. Hij deed dit toch en trapte per ongeluk op een spijker. De moeder werd boos toen hij de verwonding aan zijn moeder wees en bracht hem met een hete strijkijzer de brandverwondingen toe aan zijn arm en op de plek waar de spijker hem heeft gestoken.

Jemoby werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging opgenomen op de kinderafdeling van de ziekeninrichting. De moeder is opgespoord en aangehouden. Ook de vader die in het binnenland woont, kwam in beeld. Hij is na te zijn verhoord, heengezonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de moeder in verzekering gesteld. Het strijkijzer is in beslag genomen.