Meriba: “Ik ben nimmer betrokken geweest bij deze roofoverval”

5774
Romano Meriba

‘Ik ben nimmer betrokken geweest bij de roofoverval van vandaag te Paramaribo Noord. Het is pertinent onjuist’, zei Meriba aan Radio SRS. ‘Ik weet dat ik onschuldig ben, daarom wil ik me volledige medewerking verlenen aan het politioneel onderzoek’, zei Meriba.

Romano Meriba zei in een interview dat hij zijn voertuig, die betrokken was bij de roofoverval, aan een vriend had geleend voor zijn verhuizing. Verder geeft hij te kennen dat hij getuigen heeft die kunnen aangeven dat hij tijdens de beroving op een andere locatie bevond. Waar hij was wil hij niet prijsgeven wegens privéredenen.

Romano Meriba, de pleegzoon van president Desi Bouterse, die in 2001 een juwelier de dood injoeg, Meriba kreeg van de rechter 15 jaar gevangenisstraf wegens roofmoord. Hij heeft 9 jaar in de gevangenis gezeten en in December 2011 kwam hij aanmerking voor een gratie, hetgeen hem door de president van de Republiek Suriname is verleend.