4 illegale brazilianen aangehouden afgelopen week

758

In de vroege ochtend van zondag 15 november zijn drie illegale Brazilianen aangehouden door de politie van Bureau Nieuwe Haven. Tijdens een verkeerscontrole aan de van ’t Hogerhuysstraat werd het voertuig waarin het drietal zat gesommeerd te stoppen.

De Brazilianen bleken geen verblijfsvergunning te hebben om in Suriname te vertoeven. Ze waren op weg naar het binnenland bij de goudvelden.

Op zaterdag 14 november heeft de politie van Brokopondo ook een braziliaan aangehouden die op weg was naar Paramaribo. Bij de controle post te Klaaskreek bleekt zijn Braziliaans paspoort ongeveer één jaar te zijn vervallen. Omdat hij in het binnenland aan goudwinning doet, verklaarde hij dat hij een tijd had gekregen om zijn zaken in orde te maken.